Film och böcker om hundar

lassieDet finns ett flertal filmatiseringar och fiktiva berättelser i litteraturens värld, där en hund axlar huvudrollen. Några exempel är:

Marley och jag

En historia om en gul labrador som adopteras av ett par i hopp om att få en lugn liten krabat som passar bra med familjen de tänkt bilda. Labradoren, som får namnet Marley, visar sig vara en riktig bråkstake och vänder upp och ned på deras tillvaro. Trots detta behåller de honom och dokumenterar hans galna upptåg, och vi får följa hela hans liv från liten valp till bjässe på 40 kilo. Berättelsen finns både som bok och film och de har båda fått bra recensioner.

Hachiko – En hunds historia

En sann historia om Hachiko, en Akita-hund som förlorar sin ägare utan att riktigt begripa att det faktiskt hänt. I sin tragiska ovetskap sitter han på tågperrongen och väntar på sin ägare varje dag i tio år – tills han en dag är för gammal för att vänta. En riktigt tårdrypande historia som berört tittare världen över.

Max

Detta är en historia om en militärhund som förlorar sin ägare under ett uppdrag. Max, som är förtvivlad och ledsen över att ha förlorat sin bästa vän, låter ingen närma sig honom. Detta tills ägarens lillebror en dag försöker få kontakt med honom, och ett nytt, starkt band formas. Denna historia är unik på så sätt att den visar sorgeprocessen för en hund som förlorat sin ägare istället för tvärtom.

A dog’s purpose

Denna historia finns både som bok och film och har charmat fans världen över. Den berättar historien om en hund vars sinne färdas från kropp till kropp, och han får leva ett tiotal olika liv. som olika hundraser och hamnar hos olika ägare. Under historiens gång försöker han få svar på den eviga frågan; vad utgör en hund för syfte i livet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *