Försäkring för hund

nationwide-pet-insuranceNär du köper en hundvalp är det viktigt att du införskaffar en bra försäkring till den. Inte endast för att om du besöker en veterinär kan prislappen på besöket bli hög utan en försäkring, utan också för att du riskerar att inte kunna ge din hund den vård den behöver (och det vore ju förfärligt!).

Det första du bör ta reda på är vilka sjukdomar rasen på din valp är benägen att få. Sedan ska du titta på hur långt försäkringen täcker och hur stor summa som är självrisk. Välj inte den allra billigaste försäkringen för den är billig oftast just för att den inte täcker särskilt mycket och lägger en stor självrisk på ägaren. En bra hundförsäkring kostar mellan 1500 och 5000 kronor per år och alla varierar i vad som täcks, självrisk, medicinering och andra förmåner.

Det finns även så kallad livförsäkring, och den finns till för att ersätta dig om din fyrbenta vän skulle avlida plötsligt, eller blir så sjuk att den enligt veterinär bör avlivas. Detta är förstås något man verkligen inte vill vara rädd för eller ens tänka på, men dessa försäkringar är bra om det värsta skulle hända. Du kan med denna försäkring också få ersättning av försäkringsbolaget om din hund skulle springa bort eller bli stulen, och sedan inte hittas inom tre månader. För att få denna försäkring krävs till exempel att hunden är ID – märkt och är minst sex veckor gammal.

Att veta vilket försäkringsbolag man ska välja är verkligen inte lätt – det är trots allt din hunds liv det handlar om! Självklart vill du kunna erbjuda din fyrbenta vän den bästa vården som finns tillgänglig till priset som är mest förmånligt för dig. Man kan tänka att det inte kommer hända något – tills det en dag gör det och du tackar din inre lycka att du försäkrat din hund så att denne kan få hjälpen den behöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *