Hundtävlingar och betting

greyhound_dog_racing_track_raceFörutom att vara människans bästa vän och skapa ett evigt band med sin ägare kan hundar ägna sig åt andra hobbys om man är intresserad av detta. En hund kan tränas till mycket och de flesta är lättlärda om man genomför träningen rätt. Kom ihåg dock att alla hundar har sin egen vilja, och om den verkligen inte verkar vara villig att ställa upp på något evenemang bör du absolut inte tvinga den till detta.

Det finns en tävlingsgren där hundar tävlar mot andra hundar inom kapplöpning utomhus. Hundarna står i sina egna bås och väntar på att dörrarna ska öppnas. När signalen låter släpps hundarna ut och de springer på sina egna banor i hopp om att komma först. Spänningen är på topp under dessa lopp då man aldrig kan veta hur det slutar! Det går att betta på kapplöpningshundar (om vilken hund som vinner tävlingen). Det kallas även för greyhound racing på engelska.

Vill man betta på hundkapplöpning så finns det odds på bettingsidor såsom Betrally.com eller RealDealBet.com. De erbjuder odds för olika sorters aktuella event inom greyhound racing. Båda dessa casinon, tillsammans med flera andra, har egna applikationer att ladda ned till Android- och IOS – enheter.

När hunden är lite äldre kan man ställa upp i “skönhetstävlingar” för hundar. Detta kan låta som ett lite extremt begrepp, men dessa tävlingar är riktade till renrasiga hundar och man väljer ut vilken hund som bäst representerar rasen av de som deltar. Det är otroligt höga krav på kvalitén på pälsen, klor, storlek, höjd och lydnad. Hunden som vinner vinner oftast en medalj eller pokal av något slag. Svenska Brukshundsklubben brukar arrangera varianter av dessa tävlingar årligen, inom både lydnad, bruks, mondioring och rallylydnad och intresset för dessa tävlingar är stort. Svenska brukshundsklubben finns i hela Sverige och alla aktuella event och tävlingar finns att se på deras hemsida, skbtavling.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *